regio logo

2031 ER Haarlem

Email: bureau@scoutinghaarlem.nl

Trainingen

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de modules die als training worden aangeboden. Als je op de training klikt krijg je informatie over de inhoud, locatie en andere bijzonderheden.
Het aanmelden voor de trainingen gaat via SOL. Je kan je tot vijf dagen voor de training (behalve bij EHBO) aanmelden.

datum tijdstip onderwerp trainer
Vrijdag 02-03-2018
Vrijdag 09-03-2018
Vrijdag 16-03-2018
Vrijdag 23-03-2018
20:00 – 22:00 Vierweekse EHBO cursus Paul Schiltkamp
Maandag  12-03-2018 20:00 – 22:00 Module 7: Motivatietechnieken en groepsproces Anita, Doke
Maandag  16-04-2018 20:00 – 22:00 Module 11: Evalueren van activiteiten Andrea, Kenny
Module 12: Gespreks- en overlegvaardigheden
zondag 22-04-2018 13:30 – 17:00 Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten Anita, Edwin
schoteroog

De modules 1, 2 en 10 worden niet als training aangeboden. Deze modules kan je zelf doornemen, leren en door de praktijkbegeleider van jouw groep laten toetsen. Ga voordat je met een module aan de slag gaat in gesprek met de praktijkbegeleider en vraag goed wat je moet weten en kunnen om deze module te behalen.
Voor elke module heeft Scouting Nederland een handleiding geschreven, in deze handleiding lees je wat je moet kunnen om dit kwalificatieonderdeel te behalen. Ook staan er opdrachten en toetsmethodes in de handleidingen.

Module 1: Spelvisie en spelaanbod
Via deze link kom je uit bij module 1. Er is een versie voor welpen/scouts leiding en één voor explorer/roverscout begeleiding. In deze module leer je wat de spelvisie is van Scouting Nederland, meer over de wet&belofte en het progressiesysteem. Het is goed om met deze module te beginnen aan jouw kwalificatietraject. In de module staat uitgelegd wat je moet weten en kunnen om deze te behalen.

Module 2: Scouting en de samenleving
Via deze link kom je terecht bij module 2. Deze module gaat over het ontstaan van scouting maar ook over de positie in de huidige maatschappij. Om deze module te behalen moet je de theorie doornemen en aan jouw praktijkbegeleider laten zien dat je hier iets vanaf weet. Het is leuk en makkelijker om deze module samen met een andere leiding aan te pakken!

Module 10: gewenst gedrag
Via deze link kan je de module gewenst gedrag vinden. Er is een versie voor welpen/scouts leiding en één voor explorer/roverscout begeleiding. Deze module gaat over de gedragscode en het creeeren van een veilige speelomgeving binnen jouw groep. Ook leer je hoe het protocol ongewenst gedrag in elkaar zit. Het is om de protocollen en theorie te kennen, het is ook interessant om met de leiding van jouw groep in gesprek te gaan over deze module.