regio logo

Email: bureau@scoutinghaarlem.nl

CWO Praktijkexamens, theoriecursus en instructieweekend 2017 - 2018

Praktijkexamens CWO 2018

De data voor de vakantie zijn: zaterdag 26 en zondag 27 mei. op deze data kunnen we verzekeren dat er examinatoren beschikbaar zijn om examens te varen. Buiten deze data kunnen examens ook op afspraak worden afgenomen!
Indien cursisten klaar zijn voor examens kunnen deze aangevraagd worden via vankesselfreek@gmail.com

Informatie CWO NTC
PDF File
2017-2018

ZI2 Instructeurscursus + instructieweekend

Voor stafleden die willen leren zeilles geven wordt er een instructeurscursus aangeboden.
Deze cursus bevat 3 avonden les over didactiek en 3 dagen zeilles geven met pinksteren. Met deze cursus kan een stap gezet worden naar het halen van ZI2 (zeilinstructeur 2), vind er afstemming plaats over niveaubepaling (wat is voldoende voor CWO1/2/3) en kunnen de leden die les krijgen grote stappen zetten in hun eigenzeilvaardigheid.
Voor meer vragen en aanmelden (voor 1 april 2018): vankesselfreek@gmail.com.

• De cursus vind plaats op VR 4, WO 9 en VR 18 mei van 19.30-22.00. (locatie in overleg)
  • Het instructieweekend vind plaats op 19-21 mei.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Begeleiding ZI2, Afstemming ZI3

ZI2'ers kunnen onder begeleiding lesgeven (in eigen boot aan eigen cursisten) tijdens de instructieweekend van 14-15 april en 19-21 mei. Op vrijdagavond 18 mei is er extra begeleiding voor ZI2'ers.
Elk jaar zal er een afstemmingsdag voor ZI3/ZI4 instructeurs plaatsvinden. ZI3/ZI4 instructeurs worden minimaal eens per 2 jaar verwacht deel te nemen aan deze dag om het niveau binnen de regio te waarborgen.
De eerste afstemmingsdag vind plaats op 21 mei.

Examens in 2017/2018

De NTC kan op aanvraag examens CWO 1, 2 en 3 organiseren. Een CWO 3 examen wordt alleen afgenomen als
een cursist de theoriecursus met succes heeft afgerond of in bezit is van een geldig theorie-examen. Examens
worden alleen afgenomen bij kandidaten die op niveau zijn. Let op, het officiƫle diploma kost 6 euro. Theorie
examens CWO 1, 2 en 3 kunnen in overleg afgenomen worden.
Eisen zijn te vinden via de CWO Site: https://www.cwo.nl/disciplines-eisen of direct via de link:
Voor vragen, opmerkingen en aanmeldingen kan je terecht per e-mail via: vankesselfreek@gmail.com.