Hike

Naaldenveld - 89ste editie

Op de zaterdag van de RSW lopen de deelnemers een hike. Deze is vormgegeven volgens een bloemblad motief. Dat wil zeggen dat er 6 routes zijn die allemaal beginnen vanaf 1 centrale post. Elke route heeft zijn eigen routetechniek, je kan dus kiezen welke techniek je gaat doen.

Routetechnieken

De volgende routetechnieken kan je tijdens de RSW verwachten:
● Coördinaten
● De tweede kompashandeling: een richting op het kompas uitzetten
● De derde kompashandeling (kompas schieten): een richting met het kompas meten
● Kaartlezen
● Afstanden op schaal omrekenen
● Kruispuntenroute (eventueel met noordpijl)
● Oleaat
● Helikopterroute
● Stripkaart
● Omschrijving in tekst
● Een routetechniek die nog niemand kent

Wat heb je nodig:

Naast een goed humeur ga je de volgende spullen zeker nodig hebben:

Per persoon: Per patrouille:
Fiets met een werkend slot Fietspomp
Wandelschoenen Bandenplakspullen
Scoutfit aan en zichtbaar Kompas
Lunchpakket (lupa) Kaarthoekmeter
Bij slecht weer: Regenkleding Liniaal
Bij goed weer: zonnebrand Pen
Reflecterend vest Potlood
Mok Gum
Een flesje water Papier
Eventureel: Stafkaart

Juryleden

Juryleden hebben een mok en thermosfles nodig voor de koffie / thee op de posten. De thermosfles wordt op het Naaldenveld gevuld. Neem zelf ook een lunchpakket mee van huis.

De 3 toptips van het tochtteam:

1. Samenwerking: Samen weet je altijd meer dan in je eentje, dus luister naar elkaar. Geef het bijvoorbeeld aan als er een vraag beantwoord moet worden, zodat iedereen mee kan denken.
  2. Goed lezen: Veruit de meeste fouten worden gemaakt doordat er niet zorgvuldig gelezen wordt door de ploegleden. Veel meer nog dan gebrek aan ervaring met de routetechniek.
  3. Vragen: De vragen zijn vooral bedoeld zodat je als ploeg kan controleren of je goed loopt. Als je deze vergeet in te vullen kost dat ongeveer de helft van alle punten die je kan halen.

Succes!
Het RSW tochtteam