RSW 2022 - 14/15 mei 2022

 

Created with Sketch.
SFEERVOL, SPANNEND PROGRAMMA

RSW Haarlem biedt een spannend programma. De ploegen kamperen zonder (directe) leiding en worden beoordeeld op samenwerkingen, kennis en vaardigheid.

UITDAGINGEN

RSW Haarlem is;.

Voor land- en waterscouts!
Voor scouts die willen leren
Voor scouts die de uitdaging aan willen gaan

BEGELEIDING

Gaat het niet zo lekker op de RSW? De Mentor en Matrix zijn onafhankelijk van de wedstrijd en helpen elke ploeg weer de goede richting op. 

Themaverhaal

Het is een naargeestige en grimmige ochtend in de jungle. Het is zo warm en vochtig dat de meeste scouts liggen te rusten in hun hangmat. Ondertussen gaat de radio steeds af in de tent van de hopman.

Er wordt omgeroepen dat er iets is gesignaleerd in de jungle. Een van de scouts patrouilles wordt al een tijd vermist. Zouden ze dan toch eindelijk het kamp teruggevonden hebben?

Het blijkt maar één scout te zijn en er is iets raars met hem aan de hand…

RSW sinds 1926

RSW Haarlem sinds 1926 zijn de Scouting wedstrijden van Haarlem

Helaas is de RSW in verband met het Corona virus afgelast.
Dit is de 6de keer dat dit sinds 1926 gebeurd.


De RSW is een weekend waaraan ieder jaar vele scouts uit de regio deelnemen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar. De RSW is voor zowel land-, als waterscouts. Iedere groep kan 1 of 2 ploegen afvaardigen.

De RSW is de mogelijkheid om te bewijzen hoe zelfstandig jouw ploegen zijn. De RSW beoordeelt de ploegen op vaardigheid, technieken, creativiteit, kennis maar vooral samenwerking en sfeer en elk jaar is er een thema die de rode draad bepaalt van het weekend. Op zondagmiddag is de prijsuitreiking waarbij de winnaars bekend worden gemaakt. De ploegen die eindigen op de eerste en tweede plaats mogen naar de Landelijke Scoutingwedstrijden (Pinksterweekend). De winnaar van de RSW 2020 krijgt bovendien de wisseltrofee voor een jaar mee naar het clubhuis.

We nodigen iedere groep uit om 1 of 2 ploegen namens hun groep af te vaardigen naar de RSW.


* Datum onder voorbehoud van de 

Wat is er te winnen?

Op de RSW Haarlem zijn drie prijzen te winnen.

RSW TROFEE

Elk jaar strijden de groepen uit de regio voor deze felbegeerde trofee. Deze trofee wordt toebedeeld aan de beste ploeg op de RSW en is automatisch (samen met de nummer 2) een ticket voor de LSW. De RSW (vroeger de DSW) wordt al sinds 1926 georganiseerd. De RSW trofee mag je houden na 3x achter elkaar winnen of 5x in totaal. Daarna wordt van deze ploeg verwacht dat zij een nieuwe vervaardigen, waarmee de RSW trofee een ander uiterlijk krijgt.

Zie de uitslagen
AANMOEDINGSPRIJS

Naast de felbegeerde prijs om de eerste plaats  en de themaprijs deelt de RSW ook de aanmoedingsprijs uit. De aanmoedingsprijs stond vroeger bekend als ‘de rode lantaarn’. Deze prijs wordt toebedeeld aan de ploeg die een steuntje in de rug nodig hebben. Dit kan zijn door dikke pech, of juist om de ploeg erop te wijzen dat ze goede koers varen. Deze trofee blijft bij de RSW en kan elk jaar opnieuw gewonnen worden.

Meer info en winnaars
THEMAPRIJS

Om deze trofee te winnen is het aan de deelnemers om zo veel mogelijk thema door het weekend heen te gebruiken. Denk aan thema op het eigen kampterrein, thema kleding en het logboek. De ploeg die overall de beste thema indruk heeft gegeven, wint de thema trofee.

Meer info en winnaars
Onderdelen

Beoordelingen

Het doel van de RSW Haarlem is om ploegen vanuit de regio een uniek, spannend en leuk weekend te bieden zonder directe leiding. De RSW Haarlem is natuurlijk ook een wedstrijd. Dit zijn de onderdelen waar de RSW op controleert.

RSW Haarlem vind het belangrijk dat weet wat er gaat gebeuren. De beoordelingslijst kan hiermee helpen.

Ga naar de beoordelingslijst
KAMPEREN, LOGBOEK

Tent, keuken, kamperen, hygiene, koken, indeling tent, terrein, logboek

HIKE

Punten op posten, beheersing van routetechnieken, tactisch spel

POSTEN-SPEL

Diverse water- als landscouts uitdagingen

SAMENWERKING / SFEER

Hoe werkt een ploeg samen? Hoe is de sfeer? 

Handig!

Belangrijke data

14 / 15 mei 2022

RSW 2022

Doe mee! Schrijf je ploeg(en) in!

Winnaars

We zijn trots op onze deelnemers en we zijn trots op onze trofeewinnaars

Teams

RSW Haarlem bestaat uit verschillende teams. 

Wedstrijdleiding

De ploegleider van de RSW

Jury

De puntentellers, bezeten door getallen

Hiketeam

Zorgt voor loop-gymnastiek sinds 1926

Themateam

Pure fantasie

Fourage

Zonder eten, geen sfeer

Mentor / Mentrix

Onafhankelijke partij voor al het lief en leed.

Favoriete film: The Matrix

Postenspel

Professionele escape-room bedenkers

EHBO

Is hun lust en hun leven

Werkstam

“More work?” Keiharde werkers

Team Naaldenveld

Kusjes aan de kampstaf

Laatste nieuws

Hou jezelf op de hoogte door deze berichten in de gaten te houden

Stella Maris – St. Willibrordus wint RSWifi 2021

Het moest een spannend weekend worden op het Naaldenveld, maar helaas heeft Corona roet in het eten gegooit. In het diep geheim heeft de organisatie de online versie RSWifi opgezet,[…]

Read more

Rswifi 2021 – Aangepaste editie

De corona situatie verplicht ons te kijken naar een andere soort activiteit. Met het RSW team hebben we besloten voor 17 april een digitale activiteit te organiseren. Een standaard RSW[…]

Read more

RSW 2020 afgelast

Beste Leiding van deelnemende groepen, Vorige week hebben we jullie geïnformeerd over ons voornemen om de RSW voor Haarlem te verplaatsen naar het weekend van 9/10 mei. Helaas zijn wij[…]

Read more

Vragen of opmerkingen?

Als je vragen hebt op de RSW Haarlem, dan kan je onderstaand formulier invullen

De contactformulier wordt hier getoond. Voor het activeren moet je de parameter ”shortcode contactformulier” instellen van het Aanpassing menu.